Thursday, 5 April 2012

KUNJUNGAN ZIARAH KASIH PUTERI KE DUN AMPANGAN (05hb.April 2012)


SEREMBAN
Hari ini 05hb.April 2012 (Khamis) selepas selesai sahaja program bersama Isteri Perdana Menteri dan Pandu Puteri Malaysia Cawangan Negeri Sembilan, sekali lagi saya mengetuai Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Seremban bersama ahli jawatankuasa serta ahli puteri membuat Kunjungan Ziarah Kasih Puteri (KZKP) ke Dun Ampangan bagi menziarahi dan melawati 4 buah keluarga yang kurang bernasib baik serta memerlukan perhatian dari keperihatinan kita semua.
Seperti biasa, kehadiran rombongan kami disambut dengan penuh mesra dan mereka amat berbesar hati dengan kunjungan yang dibuat ini. Pergerakan Puteri UMNO Seremban juga menyampaikan bantuan dan sumbangan kepada penerima-penerima yang dilawati di Dun Ampangan. Ada diantara mereka yang menerima kerusi roda bagi tujuan mempermudahkan pergerakan.

 Jadual Esok
06hb.April 2012 (Jumaat) - DUN Nilai

Berkumpul Jam 5 ptg -Depan BSN Mantin
 
Kepada mereka yang mempunyai maklumat tentang mereka yang susah/kecacatan dan yang menerima musibah, bolehlah emailkan ke : srikandimasyarakat@yahoo.com    

Sekali lagi, saya menyeru kepada mereka yang ingin turut sama menyertai ataupun menghulurkan Sumbangan/ Bantuan (Swasta / NGO / Orang Perseorangan) kepada mereka ini atau untuk siri-siri berikutnya bolehlah berhubung terus dengan urusetia di Bilik Gerakan Puteri UMNO Seremban di College Height, Sikamat. Seperti pepatah ini :-


"Esok pasti ada tetapi esok belum pasti untuk kita. Beringat-ingatlah untuk menghadapi esok yang pastikan mendatang". Kunjungan Ziarah Kasih Puteri UMNO Bah.Seremban ke rumah Makcik Jain Bibi 
@ Kamisah bt.Abd.Kadir di Jiboi Baru Ampangan.

 Beliau mengidap sakit saraf dan lumpuh anggota badan sebelah kiri.


 Puteri UMNO Bahagian Seremban menyampaikan sumbangan berupa kerusi roda kepada Makcik Jain Bibi @ Kamisah bt.Abdul Kadir dan mendoakan agar kesihatannya bertambah elok.


Melawat Bendahari Wanita UMNO Cawangan Ampangan Barat, Makcik Mok Che bt. Abu Bakar yang mengidap sakit saraf tulang.

Rombangan Kunjungan Ziarah Kasih Puteri bergambar bersama Makcik Mok Che bt.Abu Bakar dan kelihatan juga Saudara Ros Sahar, Pegawai Penyelaras Pusat Khidmat Masyarakat BN Dun Ampangan.

Menziarah seorang Ibu Tunggal, Pn.Nor Simah bt.Mohamed Rose yang mempunyai 2 orang anak yang masih bersekolah. Malangnya beliau tiada pekerjaan dan pendapatan bulanan yang tetap.

Menziarah Makcik Aziman bt.Abu Hasan yang mengidap kencing manis dan darah tinggi yang serius.


Salam Perjuangan,

"Suara Belia/Anak Muda Bersatu, Tidak Dapat Dikalahkan"   
Wan Salwati Hj.Abdullah
Pegawai Khas YB.Menteri Belia & Sukan Malaysia
Ketua Puteri UMNO Bah.Seremban / Exco Puteri UMNO Malaysia
MKT Gerakan 4B Malaysia / Presiden Majlis Belia Negeri N.Sembilan
Ahli Lembaga Penasihat IKRAR Malaysia.Untukmu Belia 48 Hari Lagi !!!
"KUASA BELIA"

Sekitar Kempen Bersama Menjaga Alam Sekitar & Turun Padang Pandu Puteri MalaysiaKempen Bersama Menjaga Memelihara
Alam Sekitar 
dan 
Pandu PuteriTurun Padang
Bertempat :
Di Bangunan Pandu Puteri Malaysia Cawangan N.Sembilan
Jalan Dato'Abdullah Seremban.
Tetamu Kehormat :
Y.Bhg.Datin Seri Utama Rosmah Bt.Mansor
Isteri YAB Perdana Menteri Malaysia
Pada  :
05hb.April 2012 (Khamis)
Jam 2.30 petang


Y.Bhg Datin Seri Utama Rosmah Mansor bersama YAB. Menteri Besar Negeri Sembilan
berada di pentas utama sempena Kempen Bersama Menjaga Alam Sekitar dan Pandu Puteri Turun Padang.


Ucapan Perasmian oleh Y.Bhg. Datin Seri Utama Rosmah Mansor isteri Perdana Menteri MalysiaBersama YB.Datuk Zainab Bt. Nasir
Pengerusi Jawatankuasa Bertindak Pembangunan Wanita Keluarga dan Kesejahteraan Masyarakat


Salam Perjuangan,

"Suara Belia/Anak Muda Bersatu, Tidak Dapat Dikalahkan"   
Wan Salwati Hj.Abdullah
Pegawai Khas YB.Menteri Belia & Sukan Malaysia
Ketua Puteri UMNO Bah.Seremban / Exco Puteri UMNO Malaysia
MKT Gerakan 4B Malaysia / Presiden Majlis Belia Negeri N.Sembilan
Ahli Lembaga Penasihat IKRAR Malaysia.Untukmu Belia 48 Hari Lagi !!!
"KUASA BELIA"


ISU LGBT : Lesbian, Gay, Biseksual dan Transgender ke ParlimenSEREMBAN


Ahli Parlimen Bayan Baru, Datuk Seri Zahrain Mohamed Hashim akan membawa usul di Dewan Rakyat minggu depan bagi melarang golongan lesbian, gay, biseksual dan transgender (LGBT) daripada menjadi ahli Dewan Rakyat serta Dewan Negara.

 

Menurut Zahrain yang mewakili Konsensus Bebas, usul itu perlu dibawa kerana gaya hidup LGBT adalah dilarang di negara ini dan aspek agama Islam sebagai agama rasmi di negara ini perlu dipelihara.


Kalau layak menjadi ahli Dewan Rakyat, ia bermakna individu itu layak menjadi Perdana Menteri, kita tidak mahu Perdana Menteri kita pusing satu dunia dengan pasangannya yang sama jenis, ini akan memberi impak buruk kepada negara.


Beliau sedang mengarang usul mengenai perkara ini dan mungkin pada Isnin depan akan dibentangkan di Dewan dengan izin daripada Speaker Dewan Rakyat.


Saya merasakan bukan setakat LGBT sahaja tetapi juga kepada mereka yang mempunyai ciri atau condong kearah Kaki Perempuan, Kaki Botol, Kaki Judi, Kaki Rasuah, Kaki Songlap @ Kaki Rembat. Kaki Pukul @ Kaki Gengster dan sebagainya harus dinafikan hak sebagai Ahli Parlimen.


Marilah kita fikirkan bersama.

 

Salam Perjuangan,"Suara Belia/Anak Muda Bersatu, Tidak Dapat Dikalahkan"
 
Wan Salwati Hj.Abdullah
Pegawai Khas YB.Menteri Belia & Sukan Malaysia.
Ketua Puteri UMNO Bah.Seremban / Exco Puteri UMNO Malaysia
MKT Gerakan 4B Malaysia / Presiden Majlis Belia Negeri N.Sembilan
Ahli Lembaga Penasihat IKRAR Malaysia.Untukmu Belia 48 Hari Lagi !!!
"KUASA BELIA"BISEKSUAL : Lebih baik saman daripada memberi ugutan?


SEREMBAN


Satu lagi budaya politik pembangkang adalah ugutan. Ugutan telah menjadi perkara biasa kepada pihak pembangkang agar matlamat mereka untuk mengusai Malaysia tercapai. Baru-baru ini, Presiden Parti Bersatu India Malaysia (MUIP) Datuk S.Nallakaruppan menerima sepucuk surat berunsur ugutan setelah beliau mendakwa penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim sebagai pemimpin biseksual. 

 

 

Isi kandungan surat satu muka surat yang bertulisan tangan itu sangat marah dengan kenyataan yang dibuat Nalla mengenai Anwar, malah penulis mengugut Nalla dan peguamnya, Datuk Seri Dr Muhammad Shafee Abdullah, untuk ‘berhati-hati’. Dalam surat itu juga ada disebut perkataan ‘pariah’.

 

Nallakarupan tetap dengan pendiriannya bahawa Anwar tidak layak menjadi Perdana Menteri kerana Ketua Pembangkang itu seorang biseksual.

 

 

Bekas rakan karib Anwar itu juga berkata beliau sanggup disaman walaupun RM500 juta kerana mendakwa mempunyai bukti yang boleh menyokong kenyataannya dan bersedia mendedahkannya di mahkamah.

 

Ini juga sebahagian daripada budaya politik pembangkang yang lebih menjurus kepada keganasan dan menghalalkan cara sepertimana saya lakarkan dalam penulisan saya yang terdahulu. Sedangkan negara kita ini mempunyai undang-undang dan kita sebagai rakyat Malaysia berhak menggunakan saluran tersebut. 

 

Kenapa tidak digunakan saluran mahkamah untuk mencari kebenaran? Sahutlah cabaran Nalla dengan menyamannya sepertimana yang dikehendaki beliau.

 

 

Adakah pemimpin parti pembangkang seperti ini layak menjadi pemimpin negara kita? Penuh dengan agenda tersendiri serta tipu muslihat sehinggakan kawan karib sendiri sanggup berpaling tadah kerana tidak sanggup bersekongkong dengan apa yang dilakukan oleh Ketua Pambangkang ini. Ianya terbukti dan jelas berapa ramai orang kanan Parti Keadilan yang keluar parti. 

 

Oleh yang demikian, saya ingin mengajukan soalan kepada ahli parti pembangkang yang lain, " Anda bila lagi untuk berbuat demikian"? Sedar dan insaflah, kebenaran pasti akan menjelma jua.


Salam Perjuangan,"Suara Belia/Anak Muda Bersatu, Tidak Dapat Dikalahkan"
Wan Salwati Hj.Abdullah
Pegawai Khas YB.Menteri Belia & Sukan Malaysia.
Ketua Puteri UMNO Bah.Seremban / Exco Puteri UMNO Malaysia
MKT Gerakan 4B Malaysia / Presiden Majlis Belia Negeri N.Sembilan
Ahli Lembaga Penasihat IKRAR Malaysia.Untukmu Belia 48 Hari Lagi !!!
"KUASA BELIA"

RENUNGKAN KITA BERSAMA : Telah Lahir Bayi Bermata Satu Di Israel


Telah lahir bayi bermata satu di Israel diantara orang Yahudi yang disebut-sebut sebagai DAJJAL.

 

Hal ini sesuai dengan hadis :

 

 • Diriwayatkan dari Annas bin Malik رضي الله عنه ia berkata : Rasulullah صلى الله عليه وسلم bersabda "Dajjal akan keluar dari daerah Yahudi Asbahandan bersamanya tujuh pulh ribu orang dari kalangan Yahudi " (HR. Ahmad)

   

 • Berkata Ibnu Katsir : “awal munculnya Dajjal dari Ashbahan, dari desa yang disebut dengan desa Yahudi (al Yahudi-yah).” (an-Nihayah/al-Fitan wal malahin (1/128) 

   

Sungguh benar-benar BUKTI buat hamba-Nya yang berfikir, nampak di depan mata kita kuasa-Nya akan muncul-Nya DAJJAL sang PEMBAWA FITNAH dan cirinyapun sama BAHAWA DAJJAL BUTA SEBELAH MATANYA dan RAMBUTNYA KERITING.

 

 • Diriwayatkan dari Ibnu Umar رضي الله عنهما bahwasannya Rasulullah صلى الله عليه وسلم menyebutkan Dajjal ditengah-tengah manusia seraya berkata: "Sesungguhnya Allah ta’ala tidak Buta. Ketahuilah bahwa al-Masih ad Dajjal buta sebelah kanannya seakan-akan sebuah anggur yang busuk."(HR. Bukhari) 

   

 • Dari an-Nawwas bin sam’anرضي الله عنه berkata Rasulullah صلى الله عليه وسلم ketika mensifati Dajjal : "dia adalah seorang pemuda keriting, matanya rusak seperti aku melihat mirip dengan Abdul ‘Uzza ibnul Qathn."(HR.Muslim) 

   

Kepada semua saudara Islamku, marilah kita perkuatkan iman dan kepercayaan kita kepada Allah swt agar kita kembali ke jalan-Nya. Kadang kala kita alpa serta lalai. Jadi ingatlah yang akan menolong kita di hari akhir nanti, yakni di hari penghakiman hanya Allah.

 

Janganlah pula kita sesama Islam, bergaduh, bercakaran, berpuak-pauk, memfitnah, menyatakan ya kepada kemungkaran dan mengatakan tidak kepada kebenaran kerana inginkan kuasa, kejayaan, kekayaan di dunia ini dengan sanggup menghalalkan cara sehingga kita lupa akan kekuasaan Allah yang Maha Besar.

 

Marilah kita renungkan dan muhasabah diri kita sendiri.  Salam Perjuangan,"Suara Belia/Anak Muda Bersatu, Tidak Dapat Dikalahkan"
Wan Salwati Hj.Abdullah
Pegawai Khas YB.Menteri Belia & Sukan Malaysia.
Ketua Puteri UMNO Bah.Seremban / Exco Puteri UMNO Malaysia
MKT Gerakan 4B Malaysia / Presiden Majlis Belia Negeri N.Sembilan
Ahli Lembaga Penasihat IKRAR Malaysia.Untukmu Belia 48 Hari Lagi !!!
"KUASA BELIA"

 

 


PROTON PREVE : KEBANGGAN MALAYSIA
"PREVE"
KELUARAN TERBARU PROTON
KEBANGGAAN MALAYSIA
 

Bersih 3.0 Di Dalangi Pembangkang


SEREMBAN


BERSIH 3.0 AGENDA PEMBANGKANG

Gabungan Pilihan Raya Bersih dan Adil (Bersih 2.0) akan mengadakan perhimpunan 'Duduk Bantah' pada 28 April ini sebagai tanda protes terhadap sistem pilihan raya - keputusan diumumkan sehari selepas Dewan Rakyat meluluskan laporan akhir Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen (PSC).

Gabungan itu menamakan protes itu sebagai Bersih 3.0 - susulan kepada perhimpunan Bersih 2.0 Julai lalu.

Bersih 2.0 akan berkumpul – Duduk Bantah – secara aman di seluruh negara dan di seluruh dunia.

Ini bertujuan untuk menyatakan ketidakpuasan hati kami terhadap kerajaan yang terus menerus memanipulasi sistem pilihan raya untuk memastikan kemenangan parti yang memerintah," kata kenyataan media Bersih 2.0 dikeluarkan pagi ini.


Apa yang ingin saya katakan PELIK...PELIK dan PELIK....Ketika Jawatankuasa Pilihan Khas Parlimen (PSC) membentangkan cadangan Penambahbaikan Proses Pilihan Raya setebal 79 muka surat, kenapa ianya tidak dibahaskan?

Kenapa Ahli Parlimen pembangkang membuat kecoh ada yang keluar Dewan sebagai protes dan ada yang diarah keluar oleh Yang Di Pertua Dewan Negara. Kenapa ini berlaku?

Adakah ianya mempunyai agenda tersembunyi?

Kenapa rakyat perlu menyertai perhimpunan Bersih ini? Apa rasionalnya?

Sedarkah atau tidak bahawasanya Tanggungjawab dan Amanah serta Suara Rakyat yang diberikan oleh rakyat kepada Ahli Parlimen pembangkang tidak dijalankan dengan baik dan berkesan. Gaji, Elaun dan kemudahan Ahli Parlimen yang pembangkang dapat pada hari ini adalah dari Rakyat yang membayar cukai dan sebagainya.....janganlah rakyat diperbodohkan dan dipergunakan sedemikian rupa.

Cukup-cukuplah berdemo ni. Berdemo tak salah kerana ianya adalah salah satu cabang demokrasi. Tetapi dalam konteks ini saya melihat tiada faedahnya.

Jikalah benar SPR/Pilihanraya di Malaysia tidak tulus, penuh dengan penipuan dan tiada keadilan, masakan pembangkang dapat mengusai kerajaan Selangor, P.Pinang, Kedah, Kelantan sekarang ini dan Perak satu ketika dulu?

Janganlah pembangkang membawa dan mencipta budaya politik seperti ini. Kita adalah rakyat yang bertamadun dan mempunyai asas ketimuran. Lebih baik pembangkang perbetulkan dahulu kepimpinan mereka sesama sendiri.

Kita boleh lihat ketika Bersih 2.0 dahulu, kesan negatif terpalit kepada negara kita juga. Imej negara buruk dimata dunia, kononnya pilihanraya Malaysia kotor. Berapa banyak kerugian yang ditanggung oleh peniaga di Ibukota?

Percayalah Bersih 3.0 yang mereka rancang hanya membawa impak yang buruk kepada negara, merencatkan dan menjejaskan sistem ekonomi serta aktiviti perniagaan. Adalah tidak mustahil, kekecohan / keganasan pasti akan berlaku dan menyusahkan banyak pihak. Manakala kesesakan lalulintas akan menyukarkan pergerakan harian warga kota.

Akhirnya nanti, apabila berlaku kekecohan atau keganasan, pihak berkuasa iaitu polis akan dipersalahkan sedangkan anggota polis menjalankan tugas bagi menjaga keamanan negara.

Lebih banyak agenda besar yang perlu ditangani dan dibangunkan bersama. Janganlah pula rakyat menjadi mangsa keadaan semata-mata untuk memenuhi tuntutan nafsu serakah pemimpin pembangkang dengan prinsip menghalalkan cara untuk menguasai Putrajaya.

Sebagai rakyat, kita harus sedar dan memahami lenggok bahasa politik pembangkang ini yang lebih kepada indah khabar dari rupa.

Salam Perjuangan,


"Suara Belia/Anak Muda Bersatu, Tidak Dapat Dikalahkan"
Wan Salwati Hj.Abdullah
Pegawai Khas YB.Menteri Belia & Sukan Malaysia.
Ketua Puteri UMNO Bah.Seremban / Exco Puteri UMNO Malaysia
MKT Gerakan 4B Malaysia / Presiden Majlis Belia Negeri N.Sembilan
Ahli Lembaga Penasihat IKRAR Malaysia.Untukmu Belia 48 Hari Lagi !!!
"KUASA BELIA