Monday, 5 March 2012

Suara Belia Bersatu, Tidak Dapat Dikalahkan

KEHEBATAN YANG ADA KERANA ANDA SEMUA AKARNYA...


Di lihat setelah selesai perkampungan Bengkel Pengurusan Persatuan 2012 anjuran MBNNS bersama IPPBM, ianya memperlihatkan satu anjakan yang begitu baik dari segi pemikiran yang di tunjukkan oleh peserta yang hadir.
PS semasa Retreat pertama bersama seluruh Pegawai Kanan KBS...


Dari bermulanya 3 slot ceramah dan di isi dengan 3 slot tugasan berkumpulan ianya telah menunjukkan bahawa peserta bukannya belia yang boleh kita pandang rendah. Biar pun di kalangan mereka ada yg berpendidikan tinggi dan pelbagai latar belakang yg berbeza hingga yang mengganggur sekali pun namun telah membuktikan semuanya bila disatukan mampu menjadi Agen Penggerak terbaik bagi membawa nama Belia NS ke tahap yg lebih baik. kehadiran yg membawa pelbagai nama dari Pertubuhan Belia walau bagaimanapun mereka tetap ingat di NS kita di bawah satu bumbung Majlis Belia NS. MBNNS juga sentiasa tangan terbuka menerima apa jua penglibatan dan pandangan dari Persatuan Belia Tunggal dengan membawa matlamat yang sama. Kalian memang hebat PS amat bangga melihat semuanya mampu memberi yang terbaik dengan menunujukkan perpaduan di kalangan semua kaum dengan penglibatan disetiap aktiviti.  


PS amat berterima kasih kepada seluruh peserta yang memberi komitmen bermula dari 2hb Mac - 4hb Mac 2012. Anda semua telah membuktikan bahawa APABILA SUARA BELIA BERSATU, TIDAK DAPAT DIKALAHKAN... Jika hebat apa juga program tanpa kehadiran apatah lagi penglibatan dari anda semua ianya tidak akan berjaya. Bagaimana hebat pun seseorang individu itu memimpin tetapi sebenarnya kehebatan yang hadir adalah dari sokongan, komitmen, idea yang diberi oleh akar umbi yang merupakan kekuatan sebenar organisasi tersebut. PS tidak mampu untuk melaksanakan segala tugas sendirian tanpa kerjasama dari semua. Ingatan semua agar PS sentiasa Mesra Belia akan PS ingat...andai saya terlupa ingatkan saya. 
Sejarah Manis sewaktu di umumkan sebagai Tokoh Belia Wanita  NS  2008..


Semoga kita ketemu lagi di program-program akan datang. MBNNS tidak akan berhenti dengan segala perancangan yang di buat demi untuk kecemerlangan Belia NS. Berilah pandangan membina untuk MBNNS terus mara ke hadapan, kritikan membina bukan menjatuhkan...


Terima kasih semua...


Salam Transformasi Paradigma Belia Alaf Baru....
5hb. Mac 2012