Tuesday, 24 April 2012

Ulangtahun UMNO Ke-66 : Pelbagai Acara DisediakanBertemakan UMNO Pembela Rakyat, sambutan hari ulangtahun UMNO ke-66 kali ini berlainan dengan sambutan sebelumnya yang mana akan dimeriahkan dengan pelbagai acara dan program yang menarik untuk seluruh rakyat pelbagai kaum dialu-alukan untuk turut sama memeriahkan pelbagai program dan aturcara yang bakal disediakan kelak. 


Sambutan ulangtahun UMNO akan bermula dengan larian bendera UMNO, konvoi bermotosikal, majlis tahlil serta kemuncaknya karnival selama tiga hari dua malam di Stadium Bukit Jalil. 


Untuk larian bendera, ianya akan berjalan serentak di empat zon pada 1 Mei ini dan akan berakhir di Stadium Bukit Jalil pada 11 Mei nanti. Untuk Zon utara, larian bendera ini akan melalui empat negeri iaitu Perlis, Kedah, Pulau Pinang, Perak serta Selangor, manakala Zon Pantai Timur akan bermula di Kelantan dan akan melalui Terengganu dan Pahang. 


Untuk Zon Selatan pula ianya akan bermula di Johor dan akan menjelajah Melaka, Negeri Sembilan dan Selangor dan untuk Zon Sabah akan bermula di Negeri Bawah Bayu seterusnya diterbangkan ke KLIA dan seterusnya melalui Selangor dan Wilayah Persekutuan. Larian ini akan berakhir di Stadium Bukit Jalil apda 11 Mei nanti.


Konvoi bermotosikal pula akan bermula pada 4 hingga 11 Mei yag akan diketuai Naib Presiden UMNO, Datuk Seri Dr Ahmad Zahid Hamidi serta Setiausaha Kerja UMNO, Datuk Ab Rauf Yusoh. 


Majlis Tahlil pula akan diadakan pada 10 Mei bertempat di Surau Ar-Rahman, PWTC selepas solat Maghrib yang akan dipimpin oleh Senator Mej Jeneral Datuk Jamil Khir Baharom. Bagi sambutan di Bukit Jalil, terdapat 'outdoor dan indoor activity' yang bakal menemui pengunjung. 


Pelbagai acara menarik akan diadakan...tetapi apa yang penting pada 11 Mei, Presiden UMNO, Datuk Seri Najib Razak akan menyampaikan ucapan selain penganugerahan tokoh Melayu terbilang. 


Sepanjang tiga hari dua malam karnival berkenaan, pelbagai acara menarik disediakan untuk pelbagai kumpulan sasaran seperti paintball, rock climbing, street soccer, silat, pertunjukan Robotic, pancaragam dan sebagainya lagi. 


Macam-macam acara disediakan baik untuk golongan dewasa dan pelbagai kumpulan umur yang lain. 


Kepada belia/anak muda semua, janganlah kita lepaskan peluang ini untuk datang beramai-ramai ke Stadium Bukit Jalil sebelum kita gegarkan pula Putrajaya dengan program Himpunan Jutaan Belia.

Salam Perjuangan

" Suara Belia/Anak Muda Bersatu, Tidak Dapat Dikalahkan "

Wan Salwati Hj.Abdullah
Pegawai Khas YB. Menteri Belia & Sukan Malaysia
Exco Pergerakan Puteri UMNO Malaysia
Ketua Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Seremban
Ahli Majlis Kerja Tertinggi 4B Malaysia
Ahli Lembaga Penasihat IKRAR Malaysia
Presiden Majlis Belia Negeri. Negeri Sembilan.


UNTUK BELIA 29 HARI LAGI!!!
 

 "KUASA BELIA"

Puteri UMNO Bah.Seremban ke Dun Lenggeng (24hb.April 2012)


Hari ini, walaupun didalam keadaan cuaca yang yang tidak menentu, rombongan Kunjungan Ziarah Kasih Puteri UMNO Bahagian Seremban telah meneruskan siri lawatan ke Dun Lenggeng dan melawati 4 buah rumah masyarakat setempat yang terdiri daripada ibu tunggal dan warga emas.

 Rombongan melawat nenek Hamidah Bt.Harun 
seorang warga emas yang tinggal bersama suaminya. Mereka hidup didalam serba kekurangan ditambahkan pula dengan kesihatan mereka berdua yang tidak menentu. Rombongan Puteri Umno Bah.Seremban menziarah pula nenek Raemah Bt.Yusof yang berusia 80 tahun. Saya dan rombongan melawat nenek Tiaji Bt. Mukak di rumahnya.
Nenek ini merupakan warga emas yang lumpuh serta penyakit mengidap darah tinggi Rombangan di rumah Pn.Hamidah Bt.Harun yang merupakan seorang ibu tunggal dan beliau juga menjaga ibunya yang berusia 
80 tahun.  Turut bersama rombongan Kunjungan Ziarah Kasih Puteri UMNO Bahagian Seremban adalah Setiausaha UMNO Cawangan Sg.Jai, Tuan Haji Kamaruddin. (berkopiah putih)


Adalah menjadi harapan saya sebagai anak muda serta generasi akan datang agar kasihani orang-orang tua yang terdahulu yang masih hidup untuk kita berkongsi cerita atau kenangan lalu. Tentu mereka mempunyai cerita dan sejarahnya tersendiri. Mungkin mereka juga merupakan pejuang bangsa yang semakin dilupakan.

Oleh itu saya menyeru kepada semua, yang tua dihormati dan muda disayangi agar kehidupan kita ini dapat melahirkan satu keharmonian yang sejati.

Salam Perjuangan

" Suara Belia/Anak Muda Bersatu, Tidak Dapat Dikalahkan "

Wan Salwati Hj.Abdullah
Pegawai Khas YB. Menteri Belia & Sukan Malaysia
Exco Pergerakan Puteri UMNO Malaysia
Ketua Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Seremban
Ahli Majlis Kerja Tertinggi 4B Malaysia
Ahli Lembaga Penasihat IKRAR Malaysia
Presiden Majlis Belia Negeri. Negeri Sembilan.


UNTUK BELIA 29 HARI LAGI!!!
 

 "KUASA BELIA"Kenapa Perlu Tolak Pembangkang


Malaysia adalah sebuah negara yang amat unik dan mempunyai satu budaya politik yang berbeza jika dibandingkan negara-negara jiran seperti Singapura, Indonesia dan Filipina. Kehangatan serta pergolakkan poltik Nasional juga mempunyai pasang surutnya. 

Sebagai rakyat Malaysia yang merdeka, kita harus bersyukur dengan apa yang kita dan negara perolehi. Kegusaran kita adalah kepada pembangkang yang dilihat seperti amat terdesak untuk mendapatkan kuasa pemerintahan dengan menggunakan apa jua tipu helah, tindakan dan fitnah agar dapat memenangi hati rakyat.

Hari ini rakyat tidak lupa pada sejarah ketamadunan negara kita. Hasil kejayaan yang diperolehi bukan datangnya secara bergolek. Ianya adalah usaha daripada kerajaan dan UMNO yang memperjuangkan serta membela nasib rakyat terutama orang-orang Melayu dibandar ataupun di desa.

Hari ini juga rakyat sudah tahu menilai antara Barisan Nasional dan Pakatan Rakyat. Apa yang catatkan dibawah ini adalah sebahagian sahaja. Jika hendak dihurai dan dinyatakan amat banyak, Kenapa kita perlu menolak pembangkang :-    

1. Dipimpin seorang manusia yang kuat Pembohong

2. Kepimpinan yang Diragui Akhlaknya dan Tidak Bermoral

3. Bersekongkol dengan Zionis dan Agennya.

4. Memperlekehkan Ketuanan Melayu yang menjadi Asas Perlembagaan

5. Mendokong Pluralisme.

6. Mempelopori politik Huru-hara dan Keganasan.

7. Menghina Agama, Bangsa dan Negara terutama di media asing.

8. Memperlekehkan pihak berkuasa keselamatan yang siang malam bertugas untuk kesejahteraan rakyat.

9. Didalangi puak rasis yang berselindung disebalik demokrasi.

10. Mengajar rakyat menghina undang – undang

11. Mengamalkan politik lupa daratan dan menanamkan nilai tidak mengenang budi dikalangan generasi muda.

12. Amat gilakan kuasa

13. Mengamalkan budaya kuku besi. One man show.

14. Hidup bertunjangkan fitnah.

15. Tiada prinsip dalam berpolitik. Contohnya Pas sanggup buang “NEGARA ISLAM” demi nak jaga hati DAP.

16. Di Kelantan, lebih 20 tahun Pas memerintah tetapi rakyat masih tidal mendapat bekalan air bersih.

17. Pas Kelantan gagal tunaikan janji PRU 1990 nak bagi RM 100 kepada warga emas dan janji semasa bersama Pakatan Rakyat tak tertunai.

18. Di Kelantan juga, kerajaan Pas ‘kelentong' orang asli dalam isu Ladang Rakyat.

19. Pas gagal atasi masalah perumahan rakyat. 
 
20. Pakatan ‘menghalalkan’  rasuah politik. 

21. Pas kononnya memperjuangkan ISLAM tetapi menghina tuntutan ISLAM supaya berbaik – baik dengan saudara seagama.

22. Fahaman "menghalalkan cara" dimainkan oleh pembangkang.

23. Pakatan menghasut rakyat untuk berdemostrasi.

24. Di Selangor, Pakatan tunjuk ciri – ciri menderhaka dengan mempertikai kuasa Sultan dalam perlantikan Setiausaha Kerajaan Negeri.

25. Semua parti dalam Pakatan mengamalkan Kronisme.

26. Mengamalkan rasuah dan pilih kasih dalam pentadbiran.


Oleh itu, janganlah kita dibuai dengan dakyah serta janji pembangkang. Sehingga kini, BN adalah satu-satunya parti yang mampu dan terbukti kemampuannya dalam mentadbir dan membela nasib rakyat Malaysia.


Salam Perjuangan


" Suara Belia/Anak Muda Bersatu, Tidak Dapat Dikalahkan "


Wan Salwati Hj Abdullah
Pegawai Khas YB.Menteri Belia & Sukan Malaysia
Exco Pergerakan Puteri UMNO Malaysia
Ketua Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Seremban
Majlis Kerja Tertinggi 4B Malaysia
Ahli Lembaga Penasihat IKRAR Malaysia
Presiden Majlis Belia Negeri. Negeri Sembilan.
 
UNTUK BELIA 29 HARI LAGI!!!
 

 "KUASA BELIA"