Thursday, 19 April 2012

"Cah Keting"....Budaya yang perlu dibuang
Berpandu kepada sejarah pilihanraya 2008, terdapat 60 kawasan yang menyaksikan calon Barisan Nasional (BN)/ UMNO tewas atau menang tipis kepada lawan masing-masing sama ada dari PKR, PAS ataupun DAP. Ini adalah satu fakta yang diakui sendiri oleh Ahli Lembaga Disiplin UMNO dan perkara asas serta tunjuang kepada kekalaha tipis ini adalah sabotaj atau 'cah keting' kepada calon yang dipilih. 60 kawasan ini termasuk di negeri yang jatuh ke tangan pembangkang iaitu Selangor, Pulau Pinang, Kedah, Kelantan dan Perak suatu ketika dulu.

UBAH.....UBAH...dan UBAHLAH. Sudah tiba masanya kita berubah cara berfikir dan bertindak. Letakkan keutamaan parti dalam perhitungan pilihanraya ini. Kami dari generasi muda tidak mahu 'cah keting' berlaku di kawasan terbabit kerana setiap undi adalah kritikal bagi memastikan kemenangan UMNO/BN pada Pilihan Raya Umum Ke-13.

Perbuatan 'cah keting' oleh pemimpin atau ahli yang kecewa sekiranya tidak disenarai pendek sebagai calon pada pilihan raya umum akan datang pasti akan berlaku dan ianya tidak boleh dinafikan kerana sejarah telah membuktikan pada pilihanraya2008.

Sebagai pemimpin ataupun ahli UMNO, sepatutnya kita bersatu-padu bagi menghadapi pilihan raya umum akan datang yang dianggap sangat kritikal dalam menentukan hidup atau mati parti. Kalau tidak dapat jadi calon, jangan pula berkecil hati. Kita ada tanggungjawab besar iaitu memastikan UMNO terus hidup demi menjamin masa depan orang Melayu dan generasi akan datang.

Adakah kita ingin dipersalahkan oleh anak cucu kita jika kita gagal dan alpa dengan hanya mengejar untuk menjadi calon pilihanraya? Agenda dan perjuangan UMNO amat besar serta masih jauh lebih-lebih lagi dizaman globalisasi maklumat tanpa sempadan. Biarlah kita berdepan dengan musuh diluar bukannya musuh dikalangan kita sendiri yang rosak binasa pastinya UMNO.

Kesedaran ini amat perlu disemat serta dipupuk disetiap sanubari kita sebagai orang UMNO. Usah kita taksub pada pihak tertentu, apabila gagal terpilih kita yang merana. Adalah lebih baik meletakkan kepentingan parti dalam menghadapi piliharaya ini.

Paling utama jangan lupa Qada' dan Qadar ALLAH.

Salam Perjuangan

" Suara Belia/Anak Muda Bersatu, Tidak Dapat Dikalahkan "


Wan Salwati Hj.Abdullah
Pegawai Khas YB.Menteri Belia & Sukan Malaysia
Exco Pergerakan Puteri UMNO Malaysia
Ketua Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Seremban
Majlis Kerja Tertinggi 4B Malaysia
Ahli Lembaga Penasihat IKRAR Malaysia
Presiden Majlis Belia Negeri. Negeri Sembilan  

TIBAI : Tolak Insan Bernama Anwar Ibrahim
Kelab TIBAI, atau dikenali sebagai Tolak Insan Bernama Anwar Ibrahim (TIBAI) yang akan dilancarkan pada 22 April ini di Kelab Sultan Sulaiman ini diwakili 28 orang Ahli Majlis Syura yang terdiri dari bekas-bekas pimpinan Parti Keadilan Rakyat (PKR), yang sanggup berjuang berhabis-habisan menolak Datuk Seri Anwar Ibrahim dan sekutunya dari arus politik perdana.

Matlamat utama penubuhan TIBAI adalah untuk membangkitkan kesedaran maksimum di kalangan rakyat untuk menolak Anwar Ibrahim dan sekutu-sekutunya pada pilihanraya umum yang akan datang.

TIBAI akan turun ke kawasan-kawasan yang dimenangi dan ditandingi oleh PKR khususnya tumpuan akan diberikan di Wilayah Persekutuan, Selangor, Perak, Pulau Pinang dan Kedah.

Jika kita dulu bersatu untuk berjuang mempertahankan Anwar tetapi hari ini, kami akan bersatu dalam satu ketumbukan yang padu dalam melaksanakan program dan agenda besar ini. Tanpa berselindung, TIBAI akan memberikan sokongan yang padu dan jitu kepada UMNO dan Barisan Nasional pada PRU-13 ini.
 
Ahli Majlis Syura TIBAI dianggotai oleh bekas-bekas seperjuangan bersama Anwar Ibrahim seperti SD Johari Md Yassin, Ng Lum Yong, Wan Indra Putra, Ruslan Kassim,  Nazmi Rusly, Ummi Hafilda Ali, Hamidzun Khairuddin, Anuar Shaari dan Rahimi Osman, manakala Datuk Zulkifli Nordin dan Senator Ezam Mohd Noor merupakan penasihat TIBAI.

Jika kenalan dan rakan seperjuangan yang bersama-sama Keadilan suatu ketika dahulu telah bersama dengan UMNO/Barisan Nasional, para penyokong dan ahlinya bila lagi?

Mereka ini bukan sahaja kenalan rapat malah ada diantara mereka pernah ditangkap dibawah akta ISA, dipenjara dan sebagainya. Pengorbanannya juga amat besar tetapi cahaya kebenaran menjelma jua dan akhirnya mereka bersama UMNO untuk menyatakan kebenaran yang sebenar dalam politik pembangkang yang lebih kepada bersifat polimik dan retorik menghalalkan cara agar cita-cita untuk menakluki Putrajaya tercapai.


Salam Perjuangan

" Suara Belia/Anak Muda Bersatu, Tidak Dapat Dikalahkan "Wan Salwati Hj.Abdullah
Pegawai Khas YB.Menteri Belia & Sukan Malaysia
Exco Pergerakan Puteri UMNO Malaysia
Ketua Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Seremban
Majlis Kerja Tertinggi 4B malaysia
Ahli Lembaga Penasihat IKRAR Malaysia
Presiden Majlis Belia Negeri. Negeri Sembilan.UNTUK BELIA 34 HARI LAGI!!!
 

 "KUASA BELIA"