Thursday, 8 March 2012

UNTUK WANITA..


SELAMAT HARI WANITA 2012Pada tarikh 08hb.Mac 2012 kepada semua Wanita di Malaysia, sebagai menghargai segala pengorbanan dan peranan yang telah dilakukan dalam usaha meningkatkan serta memertabatkan penglibatan Wanita dalam semua aspek kehidupan sama ada sebagai seorang Pemimpin mahupun sebagai seorang Ibu tetapi ianya cukup memberi impak yang besar kepada pertumbuhan kemajuan Negara dan Ketamadunannya. Ianya perlu dilihat dengan skop yang meluas dari semua sudut.

Kata Umar al-Khattab bahawa "Lelaki yang berjaya itu dilihat dari dua perkara. Pertama, siapa ibunya dan yang kedua, siapa isterinya" .

Rasulullah saw juga telah bersabda yang bermaksud, "Dunia ini penuh perhiasan dan perhiasan yang paling indah ialah wanita solehah." (Hadis riwayat Muslim).

Hargailah jasa dan pengorbanan Ibu / Wanita dan berbuat-baiklah kepadanya walaupun dia telah pergi. Hargailah jasa dan pengorbanan Isteri yakni Wanita dan janganlah memandang kecil kepada sebarang sumbangannya.

Oleh itu, kepada golongan Wanita harus terus meningkatkan serta memperkasakan diri bagi menghadapi hari-hari yang mendatang agar Wanita Malaysia tidak tertinggal ditelan oleh arus zaman yang mencabar ini.

Paradigma Srikandi mengucapkan Selamat Hari Wanita 2012