Friday, 2 March 2012

MBNNS Melangkah Setapak Lagi

BENGKEL PENGURUSAN PERSATUAN BELIA 2012
 

Tidak sampai 2 minggu selepas Karnival Belia Negeri Sembilan, kini Majlis Belia Negeri, Negeri Sembilan sedang mengadakan satu Bengkel Pengurusan Persatuan Belia 2012 dengan kerjasama Institut Penyelidikan Pembangunan Belia Malaysia (IPBBM) di Hotel Seri Malaysia Genting Higlands, Pahang bermula pada hari ini 02hb.Mac hingga 04hb.Mac 2012.(Jumaat-Ahad).

Kursus yang diadakan ini adalah bertujuan untuk meningkatkan lagi Pengukuhan, Kesedaran Pengurusan Organisasi Belia di semua peringkat disamping mengenalpasti Permasalahan Dalam Pengurusan Belia masa kini.

Jumlah peserta yang menyertai program ini adalah seramai 88 orang yang terdiri daripada kepimpinan disetiap daerah serta pucuk kepimpinan Majlis Belia Negeri itu sendiri.
 
Syabas dan Tahniah kepada MBNNS dibawah kepimpinan yang baru dan juga kepada peserta yang menyertai bengkel ini diharap dapat mengambil pengetahuan dan bimbingan sepenuhnya agar "Transformasi Paradigma Belia Alaf Baru" dapat dijiwai dan diselami oleh setiap pimpinan belia.


 "ANAK MUDA BANGKIT UNTUK MENCARI KEBENARAN"
 “Berikan aku 1000 orang tua, niscaya akan kucabut semeru dari akarnya, berikan aku 1 pemuda, niscaya akan kuguncangkan dunia” . (Bung Karno)


 

Kadar Tol Diturunkan

PM Umum

Potongan 50 Peratus Kadar Tol Lebuh Raya Cheras – Kajang


Perdana Menteri berkata keputusan kerajaan itu akan mengurangkan beban pengguna yang kerap menggunakan Lebuh Raya Cheras-Kajang sebanyak 50 peratus, atau pengurangan bayaran tol daripada RM3.80 kepada RM1.90 untuk dua hala.

PS mengucapkan terima kasih kepada kerajaan dibawah kepimpinan Datuk Seri Najib Tun Razak yang benar-benar menjiwai sanubari rakyat Malaysia. Tradisi Membela Rakyat diteruskan lagi.

Politk Semasa

Puteri UMNO

Hairan Pas Lebih Suka Lihat Perpecahan Orang Melayu

Puteri UMNO tidak setuju dengan kenyataan anggota Jawatankuasa Pas Pusat, Dr Dzulkefly Ahmad bahawa perpecahan undi dalam kalangan orang Melayu adalah baik kepada rakyat negara ini.

Ketuanya Datuk Rosnah Abdul Rashid Shirlin berkata Puteri UMNO hairan dengan tindak-tanduk pemimpin Pas yang gemar kepada perpecahan dan permusuhan malah dalam banyak keadaan mereka lebih rela bekerjasama dengan bukan Islam sehingga mengetepikan penyatuan orang Melayu beragama Islam di negara ini.

Semalam, Dzulkefly berkata perpecahan undi dalam kalangan orang Melayu harus dilihat sebagai satu kebaikan dan hikmah, malah mampu menjadikan rakyat Negara ini matang dalam membuat pemilihan terbaik pada pilihan raya umum.

Menurutnya perpecahan itu akan menyebabkan tiada pihak yang terlalu berkuasa dan berpeluang mengumpul kekayaan.

Rosnah berkata kenyataan itu menggambarkan Dzulkefly bangga dengan perpecahan undi Melayu di negara ini hingga menyebabkan ada negeri jatuh serta dikuasai parti bukan Melayu dan nasib Melayu terpinggir dan tidak terbela.

“Sudah tiba masanya orang Melayu bermuhasabah diri dan merenung secara mendalam setiap kenyataan yang dibuat pemimpin beragama Islam, berbangsa Melayu tetapi lebih suka melihat Melayu berpecah sedangkan Barisan Nasional bersusah payah mahu menyatukan Melayu bagi memastikan kedaulatan negara terus terpelihara,” katanya

Nota : Puteri UMNO Online.