Wednesday, 2 January 2013

Biar simple yang penting impak

Sikamat, 02 Jan – Seramai 150 orang anak tahun satu menerima sumbangan ‘Back To School’ yang dianjurkan oleh Pergerakan Puteri UMNO Seremban di perkarangan pejabat Puteri UMNO Seremban di College Height, semalam.

Penyampaian sumbangan ini disempurnakan kepada anak-anak di DUN Sikamat yang mana, nama diperolehi dari 15 cawangan UMNO DUN Sikamat.

Program yang diadakan sepanjang tahun ini masuk tahun ke lima dan pelaksanaannya pelbagai cara, tahun pertama dilakukan secara berkelompok, tahun kedua diadakan secara konvoi dari DUN ke DUN, tahun ketiga dilakukan secara konvoi dari sekolah ke sekolah, manakala tahun ini dan tahun lalu diadakan secara setempat.

Menurut Puan Wan Salwati Hj Abdullah, Ketua Pergerakan Puteri UMNO ketika ditemui wartawan n9kini, “objektif program seumpama ini, walaupun sebuah program yang mudah, namun ia sedikit sebanyak membuktikan bahawa parti BN sentiasa mendampingi masyarakat.”

“Program hari ini menepati masa di mana kita memberi dorongan kepada anak-anak yang masuk tahap satu untuk melalui permulaan alam persekolahan mereka.

Walaupun pihak kita yakin ibu bapa juga telah menyediakan kelengkapan buat anak-anak mereka, apa yang dilaksanakan ketika ini, membuktikan bahawa BN selalu mahu mendekati rakyat dan mendengar denyut nadi rakyat.” Ujar beliau.

Beliau menambah, penerimaan akar umbi  dengan program seumpama ini amat baik, mereka dapat merasai pemimpin sentiasa mahu rapat dengan rakyat malah kehadiran hari ini (semalam), menampakkan mereka menerima apa yang diusahakan parti.

Begitu juga, harapan mereka mahu kerajaan dan kepimpinan hari ini lebih memahami masalah rakyat dari bawah dan menuntut penjelasan dari pihak atasan.

Puan Wan Salwati turut memberitahu, tahun ini Pergerakan Puteri UMNO Bahagian Seremban turut menambah program yang melibatkan semua pelajar dari umur seawal tujuh tahun sehingga ke tujuhbelas tahun.

Jika ‘Back To School’ melibatkan anak-anak yang bakal menduduki tahap 1, program ‘Barber On Wheels’ pula tidak terkecuali. Mereka diberikan perkhidmatan gunting rambut secara percuma.

Katanya lagi, “Kita mahu masyarakat mendapat kesan baik dari pelaksanaan program yang dianjurkan kami. Apa yang penting, matlamat ini sampai sehingga ke akar umbi.”

Majlis turut dihadiri oleh M. Rosli Alias, Setiausaha UMNO Bahagian Seremban.

Sumber : n9kini.com

Wan Salwati Hj Abdullah
Ketua Pergerakan Puteri UMNO Malaysia

No comments:

Post a Comment